ATAY USLU.. ‘AKDENİZ’İN İKİ KIYISININ BİRBİRİNDEN ÖĞRENECEĞİ ÇOK ŞEY VAR’

ATAY USLU.. ‘AKDENİZ’İN İKİ KIYISININ BİRBİRİNDEN ÖĞRENECEĞİ ÇOK ŞEY VAR’

Milletvekili Atay Uslu Fas Marakeş’teki Forum’da Türkiye’nin konulara yaklaşımını aktardı, muhatap parlamenterler, uluslararası kuruluş yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştirdi.

TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Akdeniz Parlamenterler Asamblesinin Fas'ın Marakeş şehrinde gerçekleşen Akdeniz-Avrupa ve Körfez Bölgesi ekonomik formuna Türkiye adına katıldı. Uslu, “Akdeniz’in iki kıyısının birbirinden öğreneceği çok şey var” dedi.

Milletvekili Atay Uslu Marakeş’teki Forum’da Türkiye’nin konulara yaklaşımını aktardı, muhatap parlamenterler, uluslararası kuruluş yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Uluslararası Ekonomik Forum ile ilgili açıklama yapan Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu şunları söyledi: “Akdeniz-PA’nın düzenlediği ve 40'dan fazla ülkeden parlamenterin yanı sıra hükümet yetkilileri, kamu ve özel sektör aktörleri, uluslararası kuruluş temsilcileri, akademisyenler, uzmanlar, işadamları ve sivil toplum temsilcilerinin içinde olduğu 300 delegasyonun katıldığı bir üst düzey toplantı gerçekleştiriyoruz.

Akdeniz'in iki kıyısının birbirinden öğreneceği çok konu var. Forumda Akdeniz'in doğusu, batısı kuzeyi ve güneyi arasındaki işbirliğini güçlendirmek, ortak zorlukları birlikte ele almak ve ekonomik büyüme ve bölgede barış ve güvenliğin korunmasına katkı sağlamak için önemli bir platform şekilleniyor.

Akdeniz-Pa ve diğer paydaşlar tarafından Ekonomik Forumu her yıl farklı ülkelerde devam ettirilecek.

Avrupa-Akdeniz ve Körfez Bölgesindeki en acil ekonomik ve çevresel konular için parlamenter diplomasi anlamında  kilit bir arayüz olabilecek toplantılar gerçekleştiriyoruz.

Akdeniz-PA Ekonomik forumunda gıda güvenliği, enerji güvenliği, iklim değişikliği, tarımsal üretim, su güvenliği, ekolojik hedefler, endüstri 4.0, temiz teknoloji, temiz enerji, finans, insan hareketliliği, göç, ticaret entegrasyonu, bölgesel eşitsizlikler, sürdürülebilir turizm ve deniz taşımacılığı konularına odaklandık. 

TÜM DÜNYA TEDARİK VE ÜRETİM ZİNCİRİNDE KIRILMALAR YAŞIYOR.

Son yıllarda tüm dünyada gıda ve tedarik zincirinde sapma ve bozulmalar vardı. Pandemi ve Ukrayna krizi sapmayı daha çok büyüttü. İklimsel etkenler, çatışmalar, ekonomik şoklar tedarik ve üretim sürecinde tehlikeli kırılmaları büyütmeye devam ediyor.

DÜNYA KRİZİ VE ŞOKLARI BİRLİKTE AŞABİLİR.

Forum’da Covid-19 ve Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yaşanan krizin ve tüm post-şokların  ekonomik etkilerini ele alıyor, dünyayı etkileyen ekonomik sonuçları ve kırılmaları nasıl azaltabiliriz hususlarında görüş alışverişinde bulunuyoruz. Dünya bu krizi ancak birlikte atlatabilir.  Çünkü bu yüzyılda dünyamız daha da küçüldü ve daha sınırları azalmış hale geldi“ dedi. /VARIŞ HABER