Bugün, 22 Nisan 2025 Salı

HARİTALARDA GÖRÜNMEYEN ANTALYA’NIN SAKLI DOĞAL GÜZELLİKLERİ

HARİTALARDA GÖRÜNMEYEN ANTALYA’NIN SAKLI DOĞAL GÜZELLİKLERİ

Antalya, dünya çapında ünlü plajları, antik kentleri ve doğa harikalarıyla tanınsa da, bazı yerler var ki haritalarda dahi izini bulmak zor.

Antalya, dünya çapında ünlü plajları, antik kentleri ve doğa harikalarıyla tanınsa da, bazı yerler var ki haritalarda dahi izini bulmak zor. İşte yalnızca yerel halkın bildiği, turistlerin nadiren keşfettiği Antalya’nın saklı doğal cennetleri..

1. ÜÇOLUK YAYLASI – OKSİJEN DEPOSU SAKLI CENNET

Kemer’e 37 km uzaklıkta

Turistlerin pek bilmediği Üçoluk Yaylası, çam ve sedir ağaçlarıyla çevrili yemyeşil bir doğa harikası. Özellikle yaz aylarında sıcaktan kaçanların tercih ettiği bu yaylada, doğanın sesinden başka hiçbir şey duyulmaz.

2. KARAİN MAĞARASI’NIN DERİNLİKLERİ – TURİSTLERİN BİLMEDİĞİ BÖLÜM

Döşemealtı ilçesinde

Karain Mağarası, bilinen bir yer olsa da, mağaranın iç kısımlarına doğru ilerledikçe keşfedilmemiş dar geçitler ve odalar bulunuyor. Rehbersiz gidildiğinde bu bölgelere ulaşmak zor, ancak iç kısımlarda bulunan duvar izleri ve doğal oluşumlar, sanki binlerce yıl öncesine götürüyor.

3. GİDEN GELMEZ DAĞLARI – İSMİ GİBİ GİZEMLİ

Antalya-Konya sınırında

İsmiyle bile merak uyandıran Giden Gelmez Dağları, macera severlerin uğrak noktası. Sarp kayalıkları ve derin vadileriyle burası hem efsanelere hem de vahşi yaşama ev sahipliği yapıyor. Haritalarda net bir rota bulmak zor, bu yüzden yerel rehberlerle keşfetmek en iyisi.

4. FIRINCIK KOYU – ANTALYA’NIN SON BAKİR KOYLARINDAN

Gazipaşa yakınlarında

Fırıncık Koyu, araçla ulaşımın olmadığı, yalnızca yürüyerek veya deniz yoluyla gidilebilen bir doğa harikası. Masmavi sularıyla tam anlamıyla bir kaçış noktası olan bu koyda, el değmemiş doğanın tadını çıkarmak mümkün.

5. KOCAÇAY ŞELALESİ – TUR REHBERLERİNİN BİLE BİLMEDİĞİ YER

Manavgat’ın iç kesimlerinde

Manavgat Şelalesi’nin gölgesinde kalan bu saklı şelale, doğa yürüyüşü yapanların keşfettiği özel bir yer. Yolun zorluğu nedeniyle pek fazla kişi gitmiyor, ama vardığınızda yemyeşil bir vaha ile karşılaşıyorsunuz.

6. ALAKIR VADİSİ – ANTALYA’NIN AMAZON’U

Kumluca sınırlarında

Yoğun ağaç örtüsü ve gür akan dereleriyle adeta bir tropikal ormanı andıran Alakır Vadisi, Antalya’nın en bakir noktalarından biri. Bölge, nesli tükenmekte olan birçok hayvana da ev sahipliği yapıyor.

7. GÜVER UÇURUMU – ANTALYA’NIN BİLİNMEYEN KANYONU

Döşemealtı’nda

Antalya’da Saklıkent Kanyonu kadar ünlü olmasa da, Güver Uçurumu yaklaşık 115 metre yüksekliğiyle etkileyici bir doğal oluşum. Buraya ulaşmak için belirgin bir yol tabelası olmasa da, yerel halkın tarifleriyle doğa severler bölgeyi keşfedebiliyor. /ANTALYAHAKKINDA



  • Salı 24.9 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Çarşamba 25 ° / 14 ° Güneşli
  • Perşembe 24.8 ° / 12.6 ° Güneşli